Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a participat la atelierul de formare ,,Introducere în Asistența Integrată”
Conducerea raionului Dubăsari a participat la atelierul de formare ,,Introducere în Asistența Integrată”

Astăzi, 22 septembrie 2023, conducerea raionului Dubăsari, a participat la atelierul de formare ,,Introducere în Asistența Integrată” pentru echipele raionale și comunitare care urmează să implementeze modele de asistență integrată pentru persoanele cu boli netransmisibile (BNT) și necesități complexe.
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV, a salutat prezența participanților la atelierul dat, proiect ce-și propune ca scop consolidarea cunoștințelor pentru aplicarea abordării OMS privind asistența integrată centrată pe persoană pentru factorii de decizie și profesioniștii din domeniile asistență medicală primară, sănătate publică, asistența socială, etc. ce vor implementa modele de prestare a serviciilor de asistență medicală și socială într-un mod integrat.
Formatorii au abordat diverse subiecte specifice asistenței integrate: introducerea în asistență integrată, concepte teoretice și elemente de bază, formarea unei viziuni pentru asistența integrată și cooperarea intersectorială în BNT, prezentarea conceptului modelelor de asistență integrată dezvoltate în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă” și pregătirea pentru implementare.
Atelierul a fost organizat în conformitate cu prevederile Memorandumului de Înțelegere cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare cu privire la Proiectul „Viață Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, semnat la 23 decembrie 2020, implementat de Institutul Tropical și de Sănătate Publică din Elveția, în scopul pregătirii echipelor multidiciplinare pentru prestarea serviciilor de asistență medicală și socială într-un mod integrat la nivel de comunitate, inclusiv îngrijirea de durată a persoanelor cu BNT și necesități complexe.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a participat la atelierul de formare ,,Introducere în Asistența Integrată” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta